CeLiBon
Duyurular: Günün Sözü :

Mazide, MemLeketine ßütün GücüyLe Hizmet Etmiş oLanLara Karşı Minnet Hissi ßesLemeyenLerin İstikßaLe ÜmitLe ßakmaya Hakkı Yoktur. (M.Kemal ATATÜRK)  (megane )

*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. 03 Eylül 2010, 19:07:48

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Reklamlar
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: soL aYağım :):)  (Okunma Sayısı 4799 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
edebitiyatrocu
( % ) HaLfOp

Çevrimdışı Çevrimdışı

haYat sahNeDe :):):)

« : 27 Ekim 2007, 17:59:37 »

önceLeri en büyük derdin bende oLduğunu düşünürdüm. yapabiLeceğim şeyLeri kısıtLı sanırdım.
sOnra bir kitap geçti eLime: SOL AYAĞIM.
o kitabı okuduktan sOnra Yaradan'a bir kez daha şükrettim ve yapamayacağım şeyin oLmadığına inandım.
bir nevi hayatıma yÖn verdi bu kitap.
akıcı anLatımı, düzgün cümLeLeri de kitabı okumayı zevkLi haLe getirdi, yaşam gibi kitapLarı da sevdirdi bana
başka hayatLar da tanımak isteyenLer, buyRun size SOL AYAĞIM gibi güzeL bir yapıt

Christy Brown 1932'de doğdu. Dublinli bir duvarcının 23 çocuğundan biriydi. Beyin felci kurbanı olduğu için konuşmasını ve hareketlerini kontrol edemiyordu; sol ayağı hariç. Bu onun resim yapmasını ve otobiyografisini yazmasını sağladı. Daha sonra, çok başarılı olan GÜNLERİN İÇİNDEN isimli otobiyografik romanını yazdı. Romanları PARLAK MESLEK, YAZ ÜZERİNDE GÖLGE ve VAHŞİ ZAMBAKLAR olup, şiirlerini de TOPLU ŞİİRLER'de derlemiştir. Christy Brown 1981'de öldü.

bu kitap, Christy Brown'ın kendi hikâyesidir. Okumayı, yazmayı, resim yapmayı ve nihayet sol ayağının parmağı ile daktilo yazmayı öğrenmek için çocukluğunda verdiği mücadeleyi anlatıyor.

*** ayrıca SoL Ayağım; Cristy Brown'ı DanieL Day-Lewis'in canLanırdığı,çOk başarıLı bir fiLme kOnu ediniLmiştir.

"SOL AYAĞIM" FİLMİNDEN RESİMLER:

başkasına yaptığın iyiLiği
ve
saNa yapıLan kÖtüLüğü unut;
ama saNa yapıLan iyiLiği
ve
baŞkasına yaptığın kÖtüLüğü bir an biLe
unutma...
Etiket:
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
GoogleTagged

Gitmek istediğiniz yer:  

Site Map | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! CeLiBon by Rahmi